ΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ...

 

…γιατί θέλω να πω στους μεγάλους να σταματήσουν τους πολέμους και να ζήσουν όλοι μαζί σαν μια γροθιά αγαπημένοι στα δύσκολα και στα εύκολα που φέρνει η ζωή….

Κ.Χρήστος

 

Αυτός ο πόλεμος θέλω να είναι παιχνίδι .Δηλαδή ο ένας στον άλλο να πετάει πεταλούδες και άλλα. Όλος ο κόσμος και εγώ θέλω να είναι ως τον έβδομο ουρανό…

Φ.Λευτέρης

 

Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουμε όλοι να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.

 Δήμητρα Κ.

 

θέλω ο κόσμος να έχει χαρά και να μην γίνεται πόλεμος.

 Χρήστος Σ.

 

Θέλω να υπάρχει χαρά στον κόσμο να μην γίνεται πόλεμος γιατί η χαρά όταν γίνεται πόλεμος φεύγει.Επίσης να κάνουμε χαρούμενα όνειρα και να μην μας τα χαλάνε οι μεγάλοι.Να μην υπάρχει φτώχια στους ανθρώπους και ζούνε με απελπισία.Γιατί θέλουμε χαρά και ευτυχία.

Δημήτρης Κ.

  

Γιατί μόνο η αγνότητα και η καλοσύνη των παιδιων φέρνει την ειρήνη και την αγάπη στον κόσμο .

Κατερίνα Ντ.

 

Μόνο τα παιδιά με τις αθώες ψυχές τους θα μπορουσαν να δώσουν να καταλάβουν οι μεγάλοι της γης ότι όλοι πρέπει να είμαστε ίσοι και να ζούμε ειρηνικά

Ναταλία Κ.

 

Όλοι μαζί πρέπει να προσέχουμε τον κόσμο που ζούμε .

Δήμητρα Κ.

 

 

Δεν πρέπει εμείς τα παιδιά να ζούμε κάτω από μίσος φτώχια και απελπισία το ίδιο κι εσεις.Γι’αυτό πρέπει να λύσετε τις διαφορές σας και να αρχίσετε να κάνετε όνειρα χαρούμενα όπως και τα παιδια.Έτσι όλοι θα ξεχάσουμε τι είχε προκαλέσει την μιζέρια σας και την αλαζονεία σας.

Χριστίνα Π

 

Να μην υπάρχει πόλεμος    αλλά να υπάρχει ειρήνη . Να βγαίνω έξω με τους φίλους μου , να παίζουμε. Να είμαστε μια ευτυχισμένη οικογένεια . Και δεν θα ήθελα να βλέπω οικογένειες που πεινάνε και δεν  έχουν να φάνε .

 Ναταλία Γκ . 

 

Με τους πολέμους χάνονται πολλά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τότε μετανιώνουμε που αρχίσαμε αυτόν τον πόλεμο. Για αυτό καλό είναι να συμφιλιωθείτε μεταξύ σας και να αφήσετε πίσω κάθε διαφορά που έχετε και να ξανά ξεκινήσετε μια και καινούρια αρχή    

Ευαγγελία Μ.

 

Γιατί, Γιατί δεν μας αφήνετε να πετάξουμε στον κόσμο της χαράς κρατημένοι από περιστέρια, χαρταετούς ή πολύχρωμα μπαλόνια; Γιατί;

Μαρία Κ.

 

Να πετάμε ελεύθερα τους χαρταετούς και τα περιστέρια μας χωρίς φόβο για τους εχθρούς που σκοτώνουν τους γονείς και τα παιδιά. Τον χαρταετό μου θα ήθελα να τον πετάξω με τους φίλους μου.

Θεολόγος Τζ.

 

Έτσι λοιπόν θα σας παρακαλούσα εσάς τους μεγάλους να πιάσετε όλοι ενωμένοι τα χέρια σας και να κάνετε έναν κύκλο. Αφήστε εμάς τα παιδιά να παίξουμε ελεύθερα . Αφήστε εμάς τα παιδιά να ονειρευτούμε και να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα.

 Ζωή Α.

 

Aν ήσασταν έστω και για ένα λεπτό μεγάλοι θα καταλαβαίνατε πως τα παιδιά και όχι μόνο αυτά αλλά και οι περισσότεροι ανθρωποι δεν θέλουν χάος,δεν θέλουν σπίτια γκρεμισμένα και ανθρώπους που μισιουνται.Θέλουν ένα κόσμο που έχει ειρήνη….

.Ποπη .Κ

 

Δε θέλουμε οι μεγάλοι να κηρύττουν πόλεμο μεταξύ τους για ασήμαντα θέματα αλλά ούτε με τις άλλες χώρες. Η ειρήνη είναι το μέλλον των παιδιών. Ναταλία Κ.

 

Το όνειρο μου είναι όλα τα παιδιά της γης αν έπαιρναν τον κόσμο στα χέρια τους θα σκόρπιζαν παντού χαμόγελα, αγάπη, φιλία, ειρήνη και σεβασμό στους μεγάλους. Μαρία Κ.

 

…Σε κανένα παιδί δεν αρέσει όπωs και σε εμένα   ο πόλεμοs ,είναι δικαίωμα μας  να μην θέλουμε τον πόλεμο πόσο μάλλον οι μεγάλοι που έχουν περισσότερα προβλήματα …

Κατερίνα Ν.

 

Τα μπαλόνια    μεταφέρουν το   μήνυμα της Ειρήνης   και της   Ελευθερίας. Τα παιδιά   τώρα παίζουν   ξένοιαστα    στα λιβάδια   και  πετούν   τους   χαρταετούς    τους. Μακάρι να   γίνει   αυτό και   όταν    θα έχω   τα   μάτια μου   ανοιχτά   και δεν   θα ονειρεύομαι.    Γιώργος   Π