ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ...ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟ "ΕΜΕΙΣ" 

 

Εμείς… στο 15ο Δημοτικό Ιλίου

είμαστε κομμάτι της τοπικής κοινωνίας,μια μικρή κυψέλη,που εργάζεται αδιάκοπα και επιδιώκει να βελτιωθεί και να προσφέρει στην κοινωνία και τον πολιτισμό.

 

Εμείς…οι μαθητές

ονειρευτήκαμε ένα σχολείο φτιαγμένο για μας,γεμάτο γνώση,χρώματα,μουσική,ρυθμό,αγάπη και δημιουργία,να στεγάζει τα όνειρά μας,να μας γεμίζει ασφάλεια,να μας δείξει τον δρόμο να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να πιστέψουμε σ’ αυτόν.

 Ένα σχολείο να δραστηριοποιεί την αστείρευτη ενεργητικότητά μας,να μας ετοιμάσει για να ζήσουμε,να μας θωρακίσει με αξίες ώστε να γίνουμε καλύτεροι στη ζωή μας,χρησιμότεροι στην κοινωνία.

 

Εμείς… οι γονείς

θα θέλαμε ν’ «αφήνουμε» το παιδί μας στο σχολείο ήσυχοι πως κάποιοι θα το νοιαστούν σαν να ήταν  το δικό τους παιδί.Θα θέλαμε ένα σχολείο ευχάριστο,να βοηθήσει τα παιδιά μας να αποκτήσουν όλα εκείνα τα εφόδια που τους χρειάζονται. Να συνεργαστεί μαζί μας,να μας βοηθήσει στο δύσκολο έργο της αγωγής.

 

Εμείς… οι εκπαιδευτικοί

θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για προγράμματα,παιδαγωγικές και θεωρίες,για συστήματα και υποδομές,αλλά αυτά είναι αυτονόητα.

Κι εμείς εδώ είμαστε πριν απ’ όλα  συνταξιδιώτες με τους μαθητές μας σ’ ένα ταξίδι ωραίο,μοναδικό στη γνώση,στον άνθρωπο και στη ζωή,αλλά και  στο όνειρο και στο όραμα για μια  πιο ανθρώπινη παιδεία,μια παιδεία που θα δημιουργεί παιδιά χαρούμενα,ευχαριστημένα, ευτυχισμένα.

 

Όλοι εμείς…

Είμαστε εδώ και προσπαθούμε μαζί να γίνουμε καλύτεροι, δημιουργικότεροι σε πολλά ,σε όσα περισσότερα…

 

                                                     εμείς...